Module B – Zachte vaardigheden

Overzicht

Soft skills zijn algemene vaardigheden waar de meeste werkgevers naar zoeken bij het aannemen van werknemers en die nodig zijn voor de meeste banen. Hoewel het in het hedendaagse bedrijfsklimaat van cruciaal belang is dat werknemers over harde vaardigheden beschikken, worden zachte vaardigheden steeds meer erkend, omdat ze te vaak werden ondergewaardeerd.

Terwijl harde vaardigheden vaardigheden zijn die nodig zijn om een specifieke baan uit te voeren, en die over het algemeen worden verworven door werk, universiteit en bijscholing, zijn zachte vaardigheden eerder het soort vaardigheden dat je gedurende je hele leven ontwikkelt, zoals :

►Hoe u met anderen communiceert;

►Hoe je beslissingen neemt;

►In hoeverre u zich bewust bent van uzelf en doelen stelt voor uw persoonlijke ontwikkeling.

 

Waarom zijn soft skills belangrijk?

De relatie tussen soft skills en inzetbaarheid wordt vaak besproken in de arbeidssector. Soft skills op de werkplek worden steeds belangrijker nu werkgevers extra waarde willen toevoegen aan hun bedrijf.

Soft skills helpen werknemers hun harde vaardigheden ten volle te benutten. Vaardigheden zoals communicatie, probleemoplossing, empathie, creatief denken enz. zijn zeer kritisch op de werkplek, aangezien werknemers met deze vaardigheden uitstekende teamspelers zijn. Als werknemers het eerste contactpunt met klanten zijn, zal het hebben van zachte vaardigheden, in combinatie met hun harde vaardigheden, een organisatie efficiënter en productiever maken.

Uit Wonderlic onderzoek bleek dat 93% van de human resources medewerkers aangaf dat soft skills een “essentieel” of “zeer belangrijk” element zijn bij het werven van kandidaten.

Dit wijst erop dat, om de kansen op een baan gedurende het hele leven te vergroten, een individu naast harde vaardigheden noodzakelijkerwijs ook over soft sklills moeten beschikken.

 

Leerresultaten

►Hoofddoel:

❑een beter inzicht te krijgen in het belang en de noodzaak van zachte vaardigheden om hun eerste stappen op de arbeidsmarkt van de gastgemeenschap te zetten en te slagen op de werkplek.

►Specifieke doelstellingen:

❑Interpersoonlijke vaardigheden (communicatie, werken in teamverband, interculturele vaardigheden) beter begrijpen en ontwikkelen.

❑Persoonlijke vaardigheden (stressbeheersing, zelfbewustzijn, persoonlijke ontwikkeling) beter begrijpen en ontwikkelen.

❑Intellectuele vaardigheden beter begrijpen en ontwikkelen (creatief denken).

Enrolled: 0 students
Lectures: 10
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).